Femstjärniga lägenhetshotellet Knight Residence by Mansley i Edinburgh; recension

Picture

Lyxigare än såhär blir det inte, eller hur 🙂

 I slutet av juni blev vi inbjudna till Knight Residence by Mansley i Edinburgh för att bo en natt i en av deras 5-stjärniga lägenheter. Knight Residence är ett hotell med reception och portvakt från tidig morgon till sen kväll med den skillnaden att i stället för ett hotellrum bor man i en hel lägenhet med kök, badrum, vardagsrum och ett, två eller tre sovrum. Det har blivit framröstat som bästa logi i Skottland för andra året i rad av Hotels Combined som jämfört 31,000 logi i UK. Dessutom har hotellet funnits med på Expedias Insider Select List i sju år på raken och röstats fram som topp 1 procent bäst hotellservice i världen. Efter den informationen har man ganska höga förväntningar på sin vistelse men vi blev inte besvikna.
Läget är fantastiskt eftersom det ligger alldeles i närheten av Edinburghs slott, mitt i smeten i gamla stan alltså. Då kan man unna sig att ta en paus i shopping och sightseeing för att gå och lämna shoppingpåsarna om inte annat,  utan att det tar värdefull tid. 

Picture

Älskade sofforna och fåtöljen….

Portvakterna var trevliga, kunniga och proffessionella och den personliga service de gav kändes lyxig och ja, faktiskt femstjärnig. De kan hjälpa till med allt från att boka biljetter till olika evenemang eller taxi till att tipsa om restauranger, sevärdheter och event.
Picture

Syns inte så väl på bilden men sängen var heeelt enorm! Förutom stor TV station i vardagsrummet finns tv och dvdspelare även i sovrummen.

 I lägeheten var allt top notch som sig bör i en lägenhet av denna kaliber. Vi hade blivit lovade en enrumslägehet men blev uppgraderade till en tvårummare:) Det var” ljust och fräscht”, möbler av högsta kavlitet, modern teknik med TV-station, superbra wifi och allt man kan tänkas behöva i teknikväg, eller vad sägs om högtalarsystem i badrummet? I köket fanns en välkomstkorg med frukostvaror, kaffe, te bröd osv och om man ville kunde man också få upp morgontidningarna till rummet. Dessutom blir lägenheten städad varje dag, så självhushåll behöver inte betyda att man måste städa själv:) För den miljömedvetne kan också nämnas att hotellet har fått en guldplakett av Green Tourism för sitt miljötänk och det märks som en röd tråd genom hela hotellet. 
Picture

Välutrustat kök och som sig bör tvättmaskin i köket på äkta skottlandsmaner.

Att bo i en lägenhet i stället för hotellrum har verkligen sina fördelar, t ex om man är en familj kan det ju vara skönt att bo i samma lägenhet i stället för i olika hotellrum och man känner sig verkligen hemma när man har ett riktigt kök och varagsrum och kan välja om man vill äta inne eller ute. 
Picture

Att ha valet om man vill äta inne eller ute är uppskattat.

Hotellet har egen parkering vilken man får nyttja till ett lågt pris och bara det är värt mycket eftersom det är centrala Edinburgh vi pratar om. Även om man lyckas hitta parkering i centrala Edinburgh får man vara beredd att betala en bra slant för det om man stannar ett eller flera dygn. Därför är den privata parkeringen som dessutom ligger bakom stängda grindar superbra. Frågar man snällt får man dessutom ofta lämna kvar bilen hela utcheckningsdagen vilket är guld värt. 
Picture

Hotellet ligger mitt i stan inte långt från slottet vilket gör det lätt att springa in och lämna shoppingpåsar och baggage under en lång dag på stan. Foton: Knight Residence

Vid ytterdörren finns intercom till varje lägenhet med ens namn på och namnet finns också på lägenhetsdörren vilket kändes välkomnande och som det där lilla extra. 

Om ni är en familj eller grupp som ska resa till Edinburgh tycker jag absolut detta lägenhetshotell är det perfekta logiet. Priserna är överraskande humana om man väljer rätt datum! Nämnas kan också att Mansleygruppen har ytterligare femstjärniga lägenhetshotell i fashionabla londonstadsdelarna Mayfair, Kensington och Chelsea

 Betyget blir faktiskt 5 Scottish Moments för detta hotell, en för varje välförtjänt stjärna:)

Share

You may also like...