Femstjärniga Gamefield, ett speciellt hus i Perthshire, Skottland

I mitten av december blev vi inbjudna att komma och bo några dagar i ett fantastiskt hus i Perthshire. Huset, som heter Gamefield, ligger inte långt från Crieff, på Ochentyre Estate. Jag visste redan innan att det skulle vara ett fantastiskt hus för jag hade ju sett en del bilder, men man vet ju att bilder ofta framställer saker och ting från det allra mest fördelaktiga vinkeln så jag tog inte ut något i förskott.

11096_Gamefield_Night_4

Det var eftermiddag när vi kom fram och det hade börjat mörkna. Vi svängde av stora vägen och in på en mindre väg. Enligt instruktionerna skulle vi köra fram till en stor grind och när vi gjorde det öppnades den automatiskt och vi körde in på uppfarten. Utsidan av det stora huset såg ut som en blandning av skandinavisk och amerikansk stil och vi möttes av Audrey, en elegant dam i medelåldern som visade sig vara ägaren och byggherren Williams svärmor och tillika portvakt.

10998_Gamefield_46

Om utsidan påminde mig om skandinavien så var vi tillbaka i Skottland så fort vi klev in genom dörren. Dekoren i huset bestod nämligen av för Skottland typiska inredningsdetaljer som läderfåtöljer, öppna spisar, rustika prydnadsföremål med naturtema osv.  Hallen vi kom in i var enorm, med ljust kakelgolv och en stor öppen spis. En stor trappa ledde upp till övervåningen och bakom den öppna spisen fanns en stor matsal med öppen planlösning och ytterligare en öppen spis som sprakade välkommnande.Audrey visade oss in i köket som kombinerat med ett av husets vardagsrum också hade öppen planlösning. En Aga-spis höll köket varmt och hon berättade vad vi behövde veta om huset innan hon sa hejdå.10998_Gamefield_66

Jag kunde knappt bärga mig att utforska resten av huset så jag gick till andra änden av bottenvåningen och hittade där ännu ett vardagsrum med läderfåtöljer och japp… ytterligare en öppen spis. Vägg i vägg fanns ett sovrum och ett badrum. Sen gick jag upp på övervåningen och där fanns inte mindre än fyra sovrum med tillhörande badrum, varav en svit och ett master bedroom. Fräck som jag var paxade jag genast master bedroom och lät de andra i vårt sällskap som anlände senare slåss om de andra rummen. Det var det finaste rummet jag nånsin bott i och hör här: Det hade både walk in closet och lyxbadkar. Mina två guilty pleasures… Men jag tycker inte synd om de andra i sällskapet heller för deras rum gick inte heller av för hackor!

10998_Gamefield_15 (1)

Huset har alltså fem sovrum och så finns det ytterligare ett mindre hus på tomten som rymmer 4 personer. Och då har jag inte nämnt det bästa än: I nederdelen av den stora trädgården finns en utomhusjacuzzi och ett poolhus med kamin. Det kändes verkligen som den ultimata lyxen att krypa ner i det bubblande varma vattnet och för ovanlighetens skull kunna njuta av en skotsk kylig och kall vinterkväll. Utomhusaktiviteter är verkligen min grej om det är så här de utförs 🙂 När vi steg upp hade poolhuset värmts upp och vi åt till och med en av middagarna där, mellan jacuzziplaskandet.

11096_Gamefield_Night_5

Vi upptäckte nya saker under hela helgen vi var där. Bordtennisbordet användes flitigt och jag uppskattade alla färska nummer av magasin och tidskrifter och smög iväg till en fåtölj i det bortersta vardagsummet för lite läsning i lugn och ro. Huset var så stort att det tog ett tag innan de andra hittade mig hehe.

Tyvärr hade vi otur med vädret och förutom jacuzzibadande blev det inte mycket utomhusaktiviteter. Men det gjorde inget för vi ville ju vara i huset så mycket som möjligt och vi spelade spel och tog det lugnt. Vill man inte gå ut eller laga mat själv har Gamefield sin egen kock som kan komma och laga mat åt en. Vi lagade dock vår egen mat 🙂

En och annan utflykt blev det dock. Gamefield ligger perfekt till i centrala Skottland och inom en timme kan man vara i stort sett i vilken landsända man vill, i en storstad eller mitt på höglandet. Perfekt om man vill ha en bas när man utforskar Skottland på dagsutflykter. Aktiviteter i närheten är det ingen som helst brist på och det finns något för alla; vandringar, några av världens bästa golfbanor, forsränning, fiske och jakt, ridning och mycket mer, för att inte nämna spaet och restaurangen på vida berömda och kändistäta Gleneagles. Man hade fixat så att vi skulle få besöka två av de bästa turistattraktionerna i området, destilleriet Famous Grouse och chokladtillverkaren Iain Burnetts chokladcenter, Highland Chocolatier. Jag kommer att skriva separata inlägg om dessa två ställen men jag kan säga redan nu att båda var nånting speciellt och att jag kan rekommendera båda två.

Ja, vår Gamefieldupplevelse var verkligen nånting speciellt och nåt jag kan rekommendera till alla. En upplevelse som för ovanlighetens skull överträffade förväntningarna och var precis så fint och lyxigt som det såg ut på bilderna vi såg innan ankomsten.  Som trogna läsare vet, är dåligt byggda skotska hus mitt värsta pet hate, men som sagt, nu har jag sett att det finns hopp! Bara se och lär av Gamefield, huset som har återgett mig förtroendet för skotsk byggkonst.

Gamefields hemsida hittar du här. 

 

I samarbete med Gamefield

Share

You may also like...