Falkland

DSC_0105

Falkland är en liten by i Fife som är mest känd för att vara hemvist åt det gamla slottet Falkland Palace. Men byn i sig har mycket att bjuda på i övrigt också. Detta är en medeltida by med små gränder och massor av gamla byggnader; allt från stugor, pubar, kyrkor och som sagt, slott.

 

DSC_0099

Till exempel så hittade vi av en slump denna underbara lilla pub, som ser så inbjudadnde ut. Här serveras supergod hemlagad mat för 5 pund. Väldigt populärt, som man kan förstå, och puben är liten, så det är alltid smart att boka innan. Alternativt att man går dit när man kommer till byn och reseverar bord om ett par timmar, efter att man har kollat runt i byn och slottet.

DSC_0093

Falkland är väldigt fotogenisk. Vart man än vänder huvudet ser man ett potentiellt foto.

DSC_0092

Vore det inte för bilarna man ser på gatorna skulle man lika gäran kunna befinna sig i ett annat århundrade. Det var en av anledningarna till att delar av Outlander spelades in här.

DSC_0090

Här syns en del av slottet. Det är ganska stort och det finns en stor slottsträdgård och tea room. Falkland Palace var Stuartättens lantslott där de höll till medan de jagade vildsvin i omgivningarna. Slottet byggdes i början på 1500 talet och här finns också en av Storbritanniens äldsta tennisbanor.

 

DSC_0089

Byn är en av Skottlands Conversations areas, här finns historia i varje gathörn. På 1700 talet var byn känd för sina över 200 linneväverier.

DSC_0087

Det finns ett fåtal affärer i byn och några cafeer. En av de ovanligare butikerna är den här violinaffären.

 

 

DSC_0074

Utanför byn ligger East Lommond, ett berg  som dominerar utsikten i byn. Det finns flera vandringsleder på och omkring berget som jag hoppas kunna prova framöver.

DSC_0067

En flock highlandponnyer i en hage i byns utkanter. Det är tröttsamt att vara turistmagnet 🙂

Share

You may also like...