Q and A 2, om årstider, restauranger och inspelningsplatser

Fråga: Hej!
Intressant läsning här på din blogg : )
Nästa år ska vi ev. till Skottland och besöka whisky destillerier och ev. några golfbanor. Vilken tid på året är allra bäst att komma och räcker en vecka eller bör vi stanna i 10 dagar? Vi tar även gärna emot tips på bra destillerier, byar/städer och vackra naturupplevelser.

Svar: Hej! Det beror lite på vad man vill göra och vart man ska och hur mycket man gillar andra turister:) I juli och augusti är Edinburgh fullproppat med turister och om man gillar liv och rörelse och vill se festivalen och Tattoo är det ju finemang men om man föredrar lite lugnare tempo ska man besöka Edinburgh en annan tidpunkt. Sommaren är ju att föredra men temperaturskillnaden mellan vår sommar och höst (och även vinter) är väldigt liten och att man kan uppleva 4 årstider på en dag vilken årstid man än kommer. Trevlig resa!

fakta skottland

Queens View är väl värd ett besök! (Foto: Scottishmoments fakta Skottland )

Jag skulle säga att 10 dagar är det minsta ni bör stanna. Men jag är ju jävig… Finns mycket att se och göra och som jag skrev i förra frågestunden; ni kommer att vilja stanna överallt. Allt tar mer tid än man tror och särskilt att köra på många håll i Skottland tar extra tid pga smala vägar och eventuella kor och får på vägbanan:)

När det gäller byar och städer läs mer i den här kategorin och när det gäller natur kan jag särskilt nämna Skye, västkusten, GlenCoe, Loch Lomond,  Queens View och GlenShee.  Destillerier som ofta hamnar på bästa besöksupplevelselistor är Edradour, Skottlands minsta destilleri och Benromach i Speyside samt Springbank (Bosse bildoktorns favorit :))

Edradour Skottlands minsta destilleri . (Foto: fakta Skottland )

Fråga: Jag undrar nu om du har ett tips på någon udda annorlunda speciell restaurang där en festlig middag kan ätas i Edinburgh. Det ska helst vara genuint och minnesvärt, inte opersonligt, eller något som man kan finna i varje större stad. Jag söker något som häftigt krypin med god vällagad mat och lite håll i gång.
Hoppas på din hjälp.

Svar: Då skulle jag rekommender Dungeon restaurangen på Dalhousie Castle utanför Edinburgh. Här kan du läsa om min afternoon tea på Dalhousie men Dungeon resturangen är  längre in i slottet. Ett valv i ett slott i Skottland = genuint, minnesvärt krypin 🙂

Fråga: Är enormt förälskad i tv serien Outlander, vet du om några inspelningsplatser runt Edinburgh?

Svar: Royal Mile, Palace of Holyrood House och Blackness Castle tjänade alla som inspelningsplatser. Om du tar dig lite längre norrut har vi Dysart i Fife, se mina bilder från inspelningsplatsen här. Båten i fråga kan besökas här. Lycka till!

Share

You may also like...