Ett besök på Glamis Caslte

Om du känner igen namnet Glamis Castle (uttalas med stumt i) kan det vara för att det är drottning Elisabeths mammas, “the Queen Mothers” födelseplats. Det kan också vara för att det tillika är drottningens syster Margrets födelseplats. Men mer troligt är nog att du känner igen namnet från Shakespears Macbeth, som ju utspelar sig på Glamis Castle.

Ett tusen år av historia är verkligen inte dåligt så det är värt att ta sin tid när man utforskar omgivningarna som består av en muromgärdad köksträdgård, en italiensk trädgård och två strövområden; Macbeth trail och Natural trail. Invändigt är det guidad tur som gäller vilken tar ca 50 minuter.

Under året hålls också olika evenemang på slottet, allt från klassiska utomhuskonsrter till highland games och veteranbilsträffar etc.

Du hittar Highland Cattle i hagarna runt slottet.

I tornet finns ett arkiv som används av både universitetsstudenter och släktforskare. Här kan man hitta dokument av olika slag som är flera hundra år gamla.

Infartsvägen till slottet är en mile lång, dvs 1,6 km och omgärdas av slottets ägor. Här kan man skymta veteranbilarna framför slottet.

Glamis Castle ligger 20 km från Dundee och är öppet dagligen från 10 till 17.30.

 

 

 

Share

You may also like...