Ett besök till de skotska högländerna — A visit to the Scottish Highlands

Vår senaste tripp till the highlands tog oss till den skotska västkusten och en liten by  där vi var en grupp som hyrde ett gammalt hotell för en vecka. Vi utgick från hotellet och gjorde dagslånga vandringar  och vi var även på valsafari med båt. Vi hade tur och fick se ett par valar på slutet av båtturen och det var väldigt mäktigt. Tyvärr fick vi inga bilder på dem vilket var förargligt. En annan överraskning vi fick var att det inte bara var valar som var vanliga däromkring utan också hajar!! Visserligen försäkrade guiden oss om att det var ofarliga hajar, men det kändes ändå lite skrämmande när man såg fenorna sticka upp ur vattnet alldeles vid båten för att sedan hålla sig nära båten under resten av turen. 
 Naturen är otrolig där på den skotska västkusten och även fastän det var i Oktober månad så var vädret mestadels både varmt och soligt. Vissa delar påminner otroligt mycker om den svenska fjällvärlden, med skillnaden att havet är alldeles inpå och många av bergen stupar rakt ner i det vilket gör att lanskapet blir väldigt dramatiskt. Jag kan verkligen rekommendera alla som kommer till Skottland att besöka västkusten, det är väl värt ansträngningen!

English: Last time we went to the highlands we rented an old hotel in a little village for a week. We went for day trips in the mountains and we also embarked on a whale watching adventure. Something we didn’t expect was the sharks swimming around the boat. The guide assured us they were friendly but it still felt a bit scary seeing their fin just a few feet from the boat.
 The nature is absolutely breathtaking and I recommend everyone visiting Scotland to go to the west coast, its well worth it!

You may also like...