En skotsk stund

Efter att ha lämnat Loch Awe bakom oss körde vi vidare tills vi kom till en liten ensligt belägen pub, och eftersom det var lunchtid stannade vi och gick in.
Där inne framför en brasa satt två skotska gubbar och spelade och sjöng för en handfull gäster. De spelade skotsk folkmusik och gamla kända sånger som Loch Lomond, sjön som delar namn med den kända låten och ligger bara ett stenkast från puben.
Spelmännen var pratglada och skämtsamma som många skottar är, och frågade var vi kom ifrån.  Blir alltid lite konstigt när jag svarar Aberdeen eftersom att alla kan höra att min accent klingar skandinaviskt så jag får alltid snabbt lägga till Sverige, varpå kvinnan bakom oss vänder sig om och säger på svenska: Jasså, varifrån i Sverige är du då? Det visade sig att inte bara var hon svensk, utan att hon också bor i Aberdeen!  Och eftersom varken hon eller jag känner till nästan några andra svenskar där vi bor och dessutom befann oss flera timmars bilresa från Aberdeen tyckte vi båda att det var en lustig tillfällighet.
Share

You may also like...