Drum Castle

Jag får ofta frågan var i Skottland man kan hitta ett slott att gifta sig i eller fira olika familjehögtider etc. Skottland är såklart fullt av slott men om man ska ha en speciell fest eller mottagning är det såklart viktigt att det blir, inte bara ett slott vilket som helst, utan det rätta slottet med de bästa förutsättningarna.

I juni hade jag själv en tillställning i Drum Castle och det var väldigt lyckat! Det var när familjen McEnzo var här fär att prova på livet som aberdonier i en vecka (inlägg om den veckan är på gång) som vi fick låna biblioteket på slottet i några timmar.  Jag kan verkligen rekommendera detta slott för tillställningar, bröllop, konferanser, möten etc.

Servicen är finemang, de hjälper till med allt från att flytta stolar till råd om hur man får den bästa tillställningen. Och slottet självt är så fint och mysigt både utanpå och inuti.

 

800px-Drum-Castle

Foton: Nick Bramhall

Men det är inte bara själva slottet som är värt ett besök. Slottsgården är vacker och ett par hundra meter från slottet finns en muromgärdad rosentrdgård med rosor från alla delar av det engelska riket anno 1800 tal.

4005247091_43efbbea9a_b

Det finns också ett promenadstråk och lekområde som är populärt året runt. Men man kan såklart besöka slottet även en vanlig dag och gå en rundtur här.

Öppettider för slottet, butiken och tea room:

Juli och Augusti, dagligen 11-16 (sista insläpp kl 16)

September tors till månd 11-16

Den historiska rosenträdgårdens öppettider:

April till Oktober dagligen 11 till 16.15 (sista insläpp)

 

4006074878_9d0459e6b5

 

4005318591_3b4838c235_b

 

Fakta: Drum Castle består av ett fyrkantigt torn från 1200 talet, en herrgård från den jacobitiska eran (1619) och viktorianska utyggnader. Denna kombination av stilar och eror gör Drum Castle unikt i Skottland. Slottet har varit i klanen Irvines ägo frn 1323 till 1975 då NTS tog över. NTS är förkortning för National Trust for Scotland och de har hand om slott, områden och byggnader med ett historiskt värde. (Man kan köpa medlemskort i NTS vilket ger en fri tillgång till alla slott etc i ett helt år. Det är ett hett tips om du besöker Skottland för man tjänar in priset ganska fort! Dessutom stöder man bevarandet av Skottlands historiska områden och byggnader.) Läs min artikel om NTS här. 

Inne i slottet finns memoriabilia från alla tidsepoker, och även tavlor, porträtt och möbler från dessa eror. Slottets torn är fortfarande som det var på medeltiden. Slottet har en gemytlig atmosfär och det känns som ett familjehem, att någon bor där fortfarande. I källaren med vitkalkade tjocka väggar och valv finns ett mysigt litet tea room och även en butik. På vindsvåningen har det öppnat ett galleri.

 

Share

You may also like...