Unik inblick i Drottning Elizabeth s skotska slott, och allt är inte vad man tror…

Av nån anledning fann jag det här fotot väldigt faschinerande... Det är inte ofta man får en inblick i engelska kungahusets privata rum, i alla fall inte medan de fortfarande används som just privata hem.
Fotot är taget igår i drottningens privata sommarresidens Balmoral Castle här i Skottland.
Byggstandard och bristen på värme i bostadshus här i Storbritannien är ju som bekant något som ligger mig varmt (ursäkta) om hjärtat. Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta nu när det kommer fram att t o m självaste drottningen värmer sig med ett flyttbart element som säljs på de flesta butiker här i Skottland för ca motsvarande 230 kr. Inte är det särkilt nytt ens. Så vilken chans har då jag, en pytteliten undersåte, att ens kunna drömma om nåt annat än kalla vindrag genom dåligt isolerade hus, nolll centralvärme och på sin höjd en varmvattenflaska att värma mig med…
Om man jämför fotot under det nytagna, det där drottningen och hennes man är i samma rum fast för 40 år sen, ser man att väldigt lite har ändrats. Lägg också märke till att sofftyget på den äldre bilden har återanvänts till kuddfodral på den nyare bilden:) En samsung-tv har man också satt dit, samt en Sky box, det ser lite malplacerat ut tycker jag, som att det inte riktigt fanns nån naturlig plats för tvn så man satte den bara framför bokhyllan och bakom den två fåtöljerna.
Ja, det var det.
Trevlig helg!
Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth. Foto Wikimedia Commons

Läs också:
Shetlandsponnyn som stal drottning Elizabeth s  rampljus. 
Share

You may also like...