Driv din egen bokhandel på semestern i Skottland

Driv din egen bokhandel på semestern i Skottland .Wigtown i södra Skottland kallas också för Skottlands Book Town. Den här lilla staden med endast 900 invånare har nämligen hela 10 bokaffärer och här hålls varje år en känd bokfestival. Men en av bokaffärerna är annorlunda än de andra. Den här kan du nämligen hyra veckovis på airbandb inklusive lägenheten ovanför. För hur många drömmer inte om att öppna en mysig liten bokhandel i en liten pittoresk stad vid havet, och nu har du alltså chansen att prova på livet som bokhandlare i en vecka eller två. Du bestämmer själv när det ska vara öpper och stängt så om du hellre använder bokhandeln som t ex skrivarlya för ett eget bokprojekt är det helt upp till dig själv! Det är en ide lika genialisk som simpel. Varför har ingen gjort något sådant förrut? För tydligen är de först i världen med den här iden. Jag kan se att detta sprider sig till andra yrken också, tänk att få ta över ett gulligt kafe, eller en konstnärsstudio på semestern..  Dyrt ska det tydligen inte vara då det är en ideell verksamhet. Så inte att undra på att det fullbokat varenda dag fram till 2020…

Driv din egen bokhandel på semestern i Skottland

Driv din egen bokhandel på semestern i Skottland.  Är det bara jag som börjar tänka på  Jenny Colgans bok Den lilla bokhandeln runt hörnet (fast i verkligheten då)

Ernest Hemingways första novell hittad. I våras gjordes en uppseendeväckande upptäckt i Florida. I några gamla lådor fann man Ernest Hemingways första novell. Lådorna hade ursprungligen hittats i ett förrådsrum bakom baren Sloppy Joes där Hemingway förvarade en del saker. Men efter hans död hamnade de hos en av hans vänner och där stod de som sagt till i våras då en författare som ska skriva en bok om Hemingway gick igenom lådorna. Först avfärdades de handskrivna anteckningarna som dagboksanteckningar. Men när man insåg att de handlade om en resa till Skottland och Irland och att Ernest aldrig varit där insåg man att detta var hans förmodligen första försök till att skriva fiktion. Det var dock nära att de strök med i orkanen Irma nu i september men trots att mycket i närheten förstördes klarade sig huset som anteckningarna låg i.  Anteckningarna ska nu säljas.

Foto Sandra Spanier

Läs mina författarintervjuer här  och ta del av deras bästa skrivartips:

Intervju med Jöns Hellsing om Islay, författartips och att ärva en skotsk by

 

Intervju med författaren Kristina Ohlsson

Intervju med  Ann Cleeves, författare till bl a Vera och serien om Shetland

Share

You may also like...