Djurpark i Skottland; Edinburgh Zoo

Jag har blandade känslor när det gäller djurparker. Tycker alltid synd om djur på små ytor och i fel miljö. Trots detta besökte jag Edinburgh Zoo härförsistens och det var faktiskt trevligt. Det var mest aporna jag tyckte synd om för de såg lite deppade ut. 
Hur som helst. Edinburgh Zoo är en stor park. Den ligger bara ca 15 min med buss från centrum och ligger i backe. Man går mycket för det är som sagt stora ytor, så det blir som ett litet träningspass. 
Parken är hemvist till UKs enda jättepandor och koalabjörnar. Särskilt pandorna har blivit rejält hajpade och det kan vara smart att boka om man vill vara söker på att få se dem. Det ingår i inträdet men det är bara ett visst antal besökare som släpps in till pandorna varje dag så därför är det bäst att boka. Vi hade tur, för vi hade inte bokat men fick ändå komma in för det var lite folk just då. 
Det är en massa shower och happenings flera gånger per dag, te x pingvinparad och fågeluppvisning. Med på en av uppvisningarna fanns t. o. m en kändis. Ett bältdjur vars pappa var med i en av Harry Potterfilmerna.

You may also like...