Det där med flyg…

Såvida man inte bott under en sten de senaste åren kan man inte ha undgått klimatdebatten och det blir ju även aktuellt för den här bloggen då det är svårt att ta sig till Skottland utan klimatpåverkan. Men visst finns det saker man kan göra för att minimera skadan man åsamkar planeten när man tar sig från a till b.

I det här inlägget tipsade jag om hur man kan ta sig till Skottland utan att flyga. Det är ju naturligtvis miljömässigt det bästa men om man ändå ska flyga kommer här några tips på hur du kan göra det på bästa möjliga sätt:

  • Res färre gånger men var borta längre istället för många kortare resor.
  • Klimatkompensera. (Att klimatkompensera för en tur och returresa mellan Göteborg och Edinburgh kostar ca 140 kr.)
  • Undvik mellanlandnignar
  • Flyg så kort sträcka som möjligt och ta tåg resten.
  • Och glöm inte att en del färjor är värre för miljön än flyg.

Att resa med tåg är miljövänligare än flyg

När du väl rensat i resekaldendern och kommit fram till vilken resa du ska prioritera det här året (Skottland :)) går du in på avionero.se för att hitta bästa pris. Men de har också en annan funktion som jag så länge har saknat på flygsöksajter, man kan nämligen fylla i under vilken period man vill resa och hur många dagar man vill vara borta! Ofta när jag ska hem till Sverige och hälsa på (1 till 2 gånger per år och de enda flygresor jag gör) har jag inte specifika datum utan vill hitta en billig biljett under en viss period, t ex, jag vet att jag vill hälsa på i en vecka under en viss månad men det spelar ingen större roll vilka datum, då är denna funktion perfekt och nåt jag länge har saknat på många andra söksajter.

Färja kan vara en större miljöbov än flyg

Om du vill läsa mer om Skottlands miljötänk och klimatmål klicka här

 

Share

You may also like...