Dagens foto

18e aug. Glenisla street style; Klädkoden på Glenisla Highland Games var kilt och regnjacka 😁

Ovan ser du fågelungen ca 3 veckor senare. Otroligt så fort de växer. Dagen efter denna film togs flög den iväg mot friheten… Mission accomplished:)

3e Aug. Fick hjälpa till att mata den här lilla fågelungen häromdagen. Hela boet hade ramlat ner på marken med fem fågelungar i. Boet hade varit på ett hustak och husägaren var glad att det hade ramlat ner och sparkade iväg det…. En djurvän såg dock vad som hände och plockade upp boet med ungarna i och tog hem det till sig. Fyra av ungarna dog tyvärr. Men en överlevde. Nu kräver han mat varannan timme och boet har placerats inuti ett annat konstgjort bo med “lock” på. Han har god aptit och jag tror faktiskt att han kommer att överleva. Men hur ska han kunna lära sig flyga tro?

11e juli. Ett besök till fiskebyn Arbroath, mest känd för sin rökta fisk, Arbroath smokie, ett måste att prova på. Köp den i någon av de små rökerierna i hamnen och ät på en bänk nere vid båtarna.

10e juli. Repost från twitter. En shetlandsponny kan inte hålla sig från att ta en tugga av drottningens bukett när hon besöker Stirling Castle 🙂

9e juli. Det är lite som att stiga in i annan värld när man besöker John Briggs Persian Rug Expert. Tänk orienten och tusen och en natt fast i en gammal skotsk väveribyggnad..

8e Juli. Kvällspromenad till Kirktown of Fetteresso. Charmig liten by med gamla stenhus och broar som för tillfället badar i grönska.

7e juli. En kvällspromenad från Newtonhill till Muchalls. Längre ner mot vattnet hittade vi fantastiska klippor som jag inte hade en aning om var där 😀

6e Juli. Döm om min förvåning när jag går in på det lilla biblioteket här i Stonehaven (ni som prenumererar på mitt nyhetsbrev vet att jag flyttat till Stonehaven, det är därför ‘Stoney’ figurerar så flitigt i mina uppdateringar numer) och ser att de har en utställning om Kiruna! I samband med det presenterar de också böcker från nordiska författare.

5e Juli. Ett besök till Dunnottar Nurseries i skogen bakom Stonehaven. Här, innanför en gammal slottsmur har en gammal man och hans hund en lite vildvuxen plantskola. Allt är gammalt och slitet och fullt av karaktär. Betalar gör man med kontanter eller check (!) Eller så tittar man bara in nästa vecka nångång med pengarna. Han är inte så noga. Härligt ställe fullt av personlighet, historiska vingslag och vackra växter!

4e Juli. Från morgonens promenad med hunden ner till fiskebåtshamnen i Stonehaven. Såg till och med en häger och Selma tog ett dopp.