Bästa restipsen, tips och tricks för resor; Lifehacks vid resa, flyg mm

Små smarta tips och tricks, s.k lifehacks, som underlättar i vardagen är alltid bra att ha i bakfickan när man är på resande fot. Moderna husmorstips eller nåt sånt, kanske man kan kalla det för. 
Har samlat några som jag tycker är extra bra när man är på resa här nedanför. Gillar såna här tips. så om du sitter inne på något, vare sig det har med resande eller annat att göra, lämna gärna en kommentar!
Picture

Lagt märke till att resväskor ofta inte hanteras speciellt varsamt när de lastas på och av flygplanen? Sätt en “Fragile”-lapp på väskan så är chansen större att den hanteras med mer försiktighet. Dessutom blir det lättare att känna igen den på rullbandet när man landat.

Picture

Om du inte gillar turbulens se till att boka en morgontur, det blir ofta mer turbulens ju senare på dagen det är. Välj dessutom en sittplats i mitten av planet, där känns turbulensen mindre. (Vid en krash sägs det dock att det är bäst att undvika mitten… hm…)

Picture

Om du bokar en flygresa för två personer och har möjlighet att välja plats, välj fönsterplatsen och platsen närmast mittgången på samma rad. Chansen är stor att ingen kommer att boka mittenplatsen och på så sätt får ni mer rum. Och OM nån skulle boka mittenplatsen kommer de förmodligen att vara villig att byta bort sin mittenplats med dig så att du och ditt sällskap får sitta bredvid varandra ändå. Win win.

Picture

Om man har med sig något tärningsspel på resan (om nån nu fortfarande spelar såna spel och inte bara mobilspel…) lägg tärningarna i en genomskinlig liten plastburk och skaka burken istället för att slå tärningarna på vanligt vis. Då slipper man krypa omkring på golvet och leta bortflugna tärningar. (Tipsen ovan kommer från nätet, från egen erfarenhet och tips från andra. Foton Flickr.com Creative Commons)

Share

You may also like...