Blair Drummond Safari Park

Jag är ambivalent när det gäller djurparker… Jag tycker djur ska vara i sin naturliga miljö och blir ofta lite låg av att se dem i fångenskap. Enda gången det känns okej är när en art är utrotningshotad och djurparken är enda hoppet för artens överlevnad. Och när djuren har stora strövområden.  Ändå fann jag mig själv besöka Blair Drummond Safari Park i Stirling häromveckan. Så  svårt  att  vara  människa  utan  att  vara  motsägelsefull…:/

Man åker i sin egen bil genom safariparken. Men eftersom att vi har en cab med mjukt nerfällbart tak fick vi inte ta bilen utan åka i parkens minibuss med egen chaufför. Inte så dumt det heller. Det var mäktigt att se lejonen på så nära håll, med bara ett bilfönster emellan.

De här hjortarna var otroligt vackra. Vår chaufför sa att de var av samma art som Bambi (och jag som alltid trott att Bambi var ett rådjur)

Fick också stifta bekantskap med den här herrn. Stängslet som syns på bilden tjänade inget syfte då det slutade just utanför bild. Det är ju inte direkt så att ett sånt här stängsel skulle göra nån som helst skillnad för en noshörning…

En del av parken är drive through och resten får man promenera igenom. Bland annat förbi den här. En mycket kärvänlig figur som stod och tiggde klappar från alla som gick förbi.

Så otroligt söt.

Vanliga getter är så underskattade tycker jag. Skulle gärna ha ett par stycken. Så fulla av upptåg och personlighet.

Chimpanserna bodde på en egen ö som man fick åka båt runt. Båtturen tog ca en halvtimme och aporna såg ut att ha det bra, lugnt och skönt på sin relativt stora ö.

En annan av mina favoriter. Girafferna. Så faschinerande skapelser.

Hur många giraffer ser du på bilden? 🙂

Efter besöket kunde jag konstatera att djuren på Blair Drummond Safari Park såg ut att ha det bra och ha relativt stora strövområden och parken är välskött och trevlig och har gott anseende. (Men nog passar vilda djur bäst i sin naturliga miljö. Det går inte att komma i från…)

 

 

 

 

 

Share

You may also like...