Bildkavalkad från Shetlandsöarna – Pony Edition

I augusti förra året reste jag i samarbete med Visit Britain till Shetlandsöarna och det har jag skrivet om i min inläggsserie om öarna som du kan läsa här.

Men när jag nu i min coronakarantän (jag är inte sjuk men Skottland är i lockdown och alla måste stanna hemma) hade tid att kolla igenom mina foton från resan hittade jag en hel drös som jag inte visat förrut. Det var övervägande hästar och ponnyer, men vem är förvånad? Dags alltså för en bildkavalkad från Shetlandsöarna-Pony Edition!

De här sötnosarna stötte vi på i en hage vid vägkanten. Här ser man en av orsakerna till att dessa ponnyer har blivit så härdiga. Det finns inte mycket att gömma sig bakom när nordanvinder tar i…

Och några fler… en typsik trafikstockning  på  Shetland.  Den här flocken var frigående och hade flera föl ibland sig. Ingen brådska hade de heller. Och varför skulle de ha det. På Shetland råder vanligtvis ett stort lugn, bland både människor och ponnyer.

En av de yngre medlemmarna i flocken som höll på att göra sig av med fölpälsen.

Fler ponnyer än bilar borde vara lag överallt. Eller hur?

Noss, en ö inte långt från huvudorten Lerwick. En gång i tiden föddes shettisar upp här och såldes vidare till gruvorna. Idag är det mest känt som en av Europas bästa platser för fågelskådning.

Hästuppvisning. Det är inte bara shetlandsponnyer som utgör hästbeståndet på Shetland. Det finns också andra raser till skillnad från Island där det bara finns islandshästar.

Men shettisarna utgör såklart en stor procent av hästarna på öarna. Så gott som alla barn lär sig rida.

Hur fina ekipage?

 

 

 

Share

You may also like...