Att göra i Dufftown och Fort Augustus

Fick en förfrågan från en läsare som planerar en resa till Skottland i sommar. Hon ville ha tips på saker att göra i Dufftown och även Fort Augustusområdet. Så jag har skrivit en liten lista på tips att göra i dessa områden. Vissa av platserna får man åka en bit för att komma till, men det är det värt:)
Det finns massor av destillerier och slott att besöka i området, och det tycker jag absolut att man ska göra, men det kan vara kul med lite andra tips också tänkte jag, så här kommer några.

1. Huntly Falconry Center. Här finns rovfåglar av alla slag och det är uppvisningar dagligen. Man kan även få en lektion i falkeneringskonsten. Falkenering har en lång historia i Skottland.

2. Speyside Cooperage. Detta är Uk:s enda ställe där man tillverkar whiskyfat/tunnor. Man importerar träet, ek, ända från Amerika och sen tillverkas faten för hand. Man får se hantverkarna i arbete och det finns också en utställning där hantverket förklaras. Är man riktigt whiskyintresserad är detta ett måste.

3. Keith-Dufftown railway. Detta är en 18 km lång järnvägssträcka (“the Whiskyl Line”) mellan Keith och Dufftown som trafikeras av “vintagetåg”. Man åker genom vacker natur och ibland ordnas whiskyprovning eller andra “happenings” på tågen.

4. The clansman center. Dett är ett litet museum där de också har “live shows” där tidstypiskt klädda karaktärer spelar och lär ut skotsk historia. Affär där man kan köpa silversmycken.

5. Cruise på Loch Ness. Ta en båttur på denna mytomspunna sjö och spana efter odjur eller bara njut av den fantasktiska naturen.

6. Highland Safari i Caringorma nationalpark. Om du inte orkar vandra, finns det möjlighet att upptäcka Cairngorms i en Land Rover eller fyrhjuling. Det finns flera olika teman och alternativ. Man når långt ut i vildmarken dit man inte kan komma på annat sätt.

7. Scottish dolphin centre sägs vara den bästa platsen i världen för att spana efter delfiner och valar från land.

English: Got a question from one of my readers, that are planning a trip to Scotland this summer. She wanted tips about what to do and see in Dufftown and Fort Augustus. (Click on the links above)

Picture

I Dufftown och Speyside befinner man sig mitt i whisky deltat och det finns också många slott inom bekvämt köravstånd.

 

Share

You may also like...