Aktiviteter i Skottland ; När jag gick bananas hos Go Ape

Aktiviteter i Skottland : När Go Ape frågade om jag ville komma och prova på deras trädtoppsäventyr för att skriva en recencion i bloggen svarade jag genast ja. Det var nämligen så att bara ett par veckor innan hade jag och några andra pratat om att prova på lite olika aktiviteter i Skottland och Go Ape vid Crathes Castle var först på listan, så tajmingen kunde ju inte ha varit bättre!

Jag och Sam åkte dit en lite kylig dag i Maj. Det kan vara upp till 20 st i varje grupp men vi hade tur, det var bara vi och två till i vår grupp.

DSC_0260

Innan man får tillträde till banan är det en säkerhetsgenomgång med en av instruktörerna. Man får en sele som man ska ha på sig under hela vistelsen och lära sig hur man använder hakarna och repen för att inte störta mot marken när man slänger sig i leaner och linbanor. En av reglerna är att always stay attached. Att man ska vara fastgjord med minst en av säkerhetshakarna hela tiden.

DSC_0266

Efter säkerhetsgenomgången var det dags att ge sig i kast med banan. Den består av olika stationer med varierande uppgifter och svårighetsgrad. Vissa banor har två svårighetsgrader så att man själv kan välja. Som ses på bilden ovan bestod den första stationen av att klättra upp för en repstege upp till en plattform och därifrån ta sig vidare till nästa träd genom att gå på en liggande gungande variant av repstegen.

aktiviteter i Skottland

Vid många av stationerna gällde det att slänga sig utför en linbana och jag fick tänka till både en och två gånger ibland så att jag hade kopplat upp  mig rätt. Lite läskigt första gången faktiskt.

DSC_0283

Man var rejält darrig i armarna efter de ca två timmarna av hinderbana. En rolig aktivitet för hela familjen. Nedre åldersgräns är 10 år men då måste de ha med sig en vuxen som kan hjälpa till att dubbelkolla säkerhetsanordningen inför varje station. Vi hade en familj framför oss och de yngre barnen tyckte det var lite läskigt. De vuxna stod på marken och ropade ut goda råd och instruktioner.

DSC_0301

Vid en av stationerna skulle man krypa genom en tunnel och vid en annan åka på en skateboard nerför en linbana. Kände mig lite som han i tillbaka till framtiden hehe.

Bjuder på detta lilla filmklipp också. Det här var näst sista banan och det var betydligt läskigare än det ser ut! Jag stod och tvekade ett tag innan jag vågade hoppa. Skulle aldrig prova bungy jump säger jag bara! Har tagit bort ljudet för att bespara er mina skrik 🙂

 

Det var ett annorlunda och roligt sätt att spendera ett par timmar ute och skulle passa ypperligt för både familjer, skolgrupper och som teambuilding för företagsgrupper.

Go Ape finns på tre platser i Skottland. Crathes Castle utanför Aberdeen som vi besökte. (Passa på att se slottet samtidigt!)  Samt i Aberfoyle och Peebles. Mer information hittar du på hemsidan här. 

Aktiviteter i Skottland

 

Share

You may also like...