Afternoon Tea på Dalhousie Castle

Varning för att detta inlägg kan skapa stora fika cravings!  Jag ska nämligen nu berätta om när jag blev bjuden på Afternoon Tea av Dalhousie Castle.

Sen jag flyttade till Skottland för sju år sen har jag provat ett och annat afternoon tea. Och en sak har jag kommit underfund med och det är att det är värt att lägga en extra slant på ett kvalitativt afternoon tea. Det finns några ställen i Skottland som har ett extra bra rykte när det gäller detta och en av dem är Dalhousie Castle. Dalhouseie Castle ligger bara någon mil från söder om Edinburgh och här kan man välja på standardvarianten (som vi åt) eller Royal Afteroon Tea som inkluderar inte mindre än tre glas champagne, ett för varje “rätt”.

Teet avnjuts i orangeriet, bara en sån sak:) Som du förstår är det hela upplevelsen som gör det speciellt, att vara i ett slott, i ett orangeri, och hur afternoon teet serveras, utsikten från fönstren. Lite verklighetsflykt helt enkelt.

Det började med att vi fick välja te från en lång lista av specialte. När tekannan kom in kom den med en liten timer och en karta så man visste när man skulle lyfta ut silen. Älskar sånt där. Istället för en tepåse i en mugg liksom som jag gör annars hehe.

Sen kom själva kakfatet in, och det var inte det traditionella trevåningsfatet utan som du kan se på bliden en annorlunda och kreatiav variant på hur man kan presentera bakverken. Vi funderade på om det var en riktig byrålåda med avdelare eller om den var specialgjord för ändamålet. Vore ju häftigt om det var riktiga gamla byrålådor de använder… (Brukar själv roa mig med att försöka komma på nya användningsområden för saker. Att tänka utanför lådan så att säga… ehe)

Jaa, nu är det nog dags att låta bilderna tala för sig sjäv. Bon Appetit.

 

DSC_0894-2

 

DSC_0896-2

 

DSC_0897-2

 

DSC_0901-2

 

DSC_0902-2

 

DSC_0903-2

DSC_0882-2

Share

You may also like...