3 miniäventyr i Fife

I Fife, norr om Edinburghbron, får man mycket Skottland på liten yta. Ett tips om du vill ta dig utanför stan på en hel eller halvdagsutflykt.

För den äventyrligen finns i Elie en unik äventyrsaktivitet, en sk Chain Walk, där man med hjälp av kedjor tar sig fram längs en brant klippa. Kombinera kedjeäventyret med en promenad längs toppen av klippan där det förutom havsutsikten finns kvarlämningar av försvarsbyggnader från andra världskriget.  Kanske ser du en match av beach cricket. Det finns några grottor att utforska också.

Och fler grottor hittar du i East Wemyss där en serie om 6 röda sandstensgrottor finns att besöka. Här finns kvarlämningar och ristningar från flera olika epoker i historien, te x från vikingatiden. Ristningar föreställande Thor med sin hammare, Freya och Odin finns att beskåda. I en av grottorna, som under medeltiden användes för vinterförvaring av duvor, finns duvslagen kvar, karvade i stenen. Ovanför grottorna finns ruinerna av MacDuffs slott och en tunnel gick förr mellan slottet och en av grottorna.

På St Andrews kända strand finns möjlighet att prova på landsegling. Det är en variant av segling men som namnet antyder , sker det på land, eller snarare sand. Brist på vind brukar inte vara något problem och man kan komma upp i rätt höga hastigheter. En äventyrsaktivitet för den som kanske inte är så förtjust i vatten eller bara vill prova något ovanligt.

Share

You may also like...